2020
1848/49 évi Forradalom és Szabadságharc Emléknapja

Nemzeti ünnepeinkről való megemlékezés fontos része az iskolai oktató, nevelő munkánknak. A gyerekek egészen kicsi kortól megismerkednek magyarságunk küzdelmes múltjával, elődeink áldozatkészségével. Ezek az alkalmak lehetőséget biztosítanak arra, hogy megtanulják hogyan kell viselkedni, öltözködni egy ünnepségen. Hogyan kell tiszteletünket kifejezni múltunk nagy eseményei előtt.

Március 14-én az iskola előtti Milleniumi parkban emlékeztünk a forradalom kitörésének 171. évfordulójára. Intézményünk minden tagozatáról a diákok megjelentek az ünnepségen. Az óvodások műsorával kezdődött, majd folytatódott az alsó tagozatosok  táncos produkciójával, végül a felsősök irodalmi előadásával zártuk a rendezvényt. Ezután az önkormányzat és az osztályközösségek koszorúzták meg az emlékművet.

Ezek az események évente visszatérő programok az iskola életében. De nemcsak azért van szükség rájuk, mert előírás, hanem hangsúlyos része a közösségi, az egyéni nevelés, az összetartozás érzésének. Tanulja meg minden gyerek, hogy magyar, magyarul beszél, és becsülje meg, hogy ehhez a magyar közösséghez tartozik. 

Miterkóné Kónya Margit, 2. osztályos tanító

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+