2020
A népmese napja

A népmese napja alkalmából az alsó tagozatos tanulók a település könyvtárának szervezésében emlékeztek meg ezen jeles napra.

Az apróságok a Sárkányölő Sebestyén című mesét nézték meg, majd a látottakból képet rajzoltak, puzzle-t raktak ki, és megbeszélték a történetet.

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg  (szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja ). A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!” (Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)

A népmesék ismerete, fennmaradása, a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása céljából feltétlenül szükség van az efféle megemlékezésekre. Gyermekeink élményekkel gazdagon tértek vissza a mesedélutánról.

                                                                                                                                    Papp-Földesi Ernőné

                                                                                                                                               tanító

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+