2020 Prosuli
A szabadság ünnepe

A Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – Katica Bölcsőde bölcsődései, óvodásai, diákjai és pedagógusai, valamint az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal dolgozói március 14-én, kedden 11.00 órakor tartották a hagyományos márciusi megemlékezést az iskola főbejárata előtti téren.

A kétszáz éve született Petőfi Sándor (1823-1849) barátja, Arany János (1817-1882) írta a márciusi forradalomról: „A mi forradalmunk Pesten, március 15-én nem vérontás volt, hanem egy szép ünnep, a szabadság ünnepe: ezerek meg ezerek csoportoztak össze Isten ege alá, ezerek meg ezerek emelték égre kezeiket, s egy szívvel, szájjal mondták Petőfi Sándor után az eskü szavait.”
Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján az intézmény gyerekei színvonalas műsorral emlékeztek meg az 1848. március 15-én kirobbant pesti forradalom eseményeiről.
Műsorukban versekkel, dalokkal és zenés történelmi képekkel jelenítették meg a magyar történelem dicső napjának eseményeit.
A megemlékezést követően, a résztvevők elhelyezték koszorúikat és az emlékezés virágait a Millenniumi Emlékműnél, a legkisebbek pedig zászlókat raktak a koszorúk mellé, tisztelegve a forradalom hősei előtt.
INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+