2020
„Az vagy, amit megeszel”

Ezzel a címmel tartott online interaktív foglalkozást az egészségfejlesztési iroda egyik munkatársa 2021.november 18-án 13 órától a 3. és 4. osztályosoknak.

A magyar társadalom egészségi állapota elmarad attól, amit gazdasági fejlettsége lehetővé tenne. Ennek egyik legfontosabb oka az egészség-műveltségnek a rendkívül hiányos volta és az egészségtudatos életvezetés kellő elterjedésének hiánya. A változás egyik fontos eszköze a köznevelési intézményekben történő hatékony beavatkozás, hiszen itt a fiatalok sok-sok évet töltenek el, ami alatt a pedagógusok nevelő tevékenységének jelentős hatása van a gyermekek-fiatalok egészség-magatartásának alakulására is.

A program célja a gyerekek ismereteit bővíteni az egészséges táplálkozásról a legújabb táplálkozási irányelvek alapján. Bemutatni a gyerekeknek a táplálkozási piramis és az okostányér szerinti ajánlást. Hangsúlyozni a rendszeres, elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát.

Köszönjük a 45 perc élvezetes és tanulságos foglalkozást.                         

                                                                                                                                        Pócsi Zsófia

                                                                                                                                 általános iskolai tanár

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+