2020
Beszámoló a színházlátogatásról

A Lázár Ervin Program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden általános iskolás diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi előadás látogatásának élményét.

A program megvalósítása segíti a szociális, gazdasági és területi különbségek csökkentését a gyermekek művészethez jutásával kapcsolatban. Elősegíti a diákok életkori sajátosságainak megfelelő, tanulmányaikhoz kapcsolódó az oktatási-nevelési célokkal összhangban lévő művészeti élményben részesedését. Megalapozza a felnövekvő generációk színház látogatási szokásainak az elsajátítását. A Dankó Pista általános iskolából a 3. és 5. osztályos tanulók tekinthették meg Nyíregyházán a Móricz Zsigmond színházban a Szaffi című előadást. A történet alapja Jókai Mór: Cigánybáró c. műve. A mai gyerekeknek készült ez az előadás. Érthető, általuk is használt poénokkal. Fontos tanítása van a Szaffi meséjének a színpadon. Elsősorban az elfogadást közvetíti, azt ,hogy az ember ne szégyellje azt aki, ne szégyellje, hogy honnan jött, ne akarjon más lenni. Nem csak az arany és a gyémánt számít kincsnek a világon. Nagyon sok olyan emberi, lelki tartalma van a történetnek, amely a mese keretében nagyon jól bemutatható, vagy elmélyíthető a gyerekeknek. Nagyon tetszett a gyerekeknek a darab. Hangos nevetés, bekiabálás volt a reakció a színpadon elhangzottakra. Örömmel írhatom le, hogy a mi iskolánk tanulói a megszokott környezetből kilépve fegyelmezetten viselkedtek. A Lázár Ervin Program egy fantasztikus dolog. Nagyon sok gyerek nem jutott volna el a színházba a program nélkül.

 

 

Biri, 2021.11.24.                                            Brátán Györgyné

                                                                     3.osztály tanító nénije

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+