2020 Prosuli
Bölcsőde átadás

Vidámság és melengető érzés fogja el a belépőt, ha belép az épületbe, melynek lelke van.

Az összefogás, a tenni akarás és sok-sok dolgos kéz munkálkodott azon, hogy a mai napon együtt lehetünk a KATICA bölcsőde átadó ünnepségünkön.

Közel 2 év megfeszített munka és egy régi vágy teljesülése jellemzi Biri település új gyöngyszemének, a 12 fős, egycsoportos  KATICA bölcsődének a létrejöttét. Nem volt könnyű feladat, gyakran vett erőt rajtunk a fáradtság, de az épület mindig szépült, mindig új formáját mutatta be és mi már látni véltük a gyermekeket a szép tágas csoportszobákban. Volt olyan, hogy nem is tudtuk mi készül, kíváncsivá tett bennünket, az eredményen meglepődtünk és felnőttként is rácsodálkoztunk. Ez erőt adott és ismét az új feladatok megoldására koncentráltunk. A végeredmény itt látható.

Az épület minden részéhez fáradt, de vidám emlékek fűződnek. Ezért kezdtem mondandómat azzal, hogy az épületnek lelke van, mert aki itt munkálkodott az tiszta szívvel legjobb tudása szerint tette a dolgát a gyermekekért a bölcsődei közösségért.

A pályázat megvalósítása során több segítséget is kapott a fenntartó, a Közös Kincs Oktatási Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

A terület és településfejlesztési operatív keretében a gyermekek napközbeni ellátásának  megvalósítása Dr. Simon Miklós Országgyűlési képviselő Úr támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg, melyet ezúton is köszönünk.

Éppen ezért én köszönöm mindenkinek, aki ennek a bölcsödének a fejlesztésében részt vett, hiszen a TOP 1.4.1.-15-SB1-2016-00049 Új bölcsőde kialakítása Biri településen projekt keretébe 114 millió Ft-ból valósult meg egy régi közösségi álom, valamint munkahelyteremtés is, ami egy kicsiny falu életében nagyon fontos. Természetesen emellett a fenntartó is komoly pénzösszeget tett a teljes berendezés beszerzéséhez, ahhoz hogy a kicsi kincseink biztonságos játékokkal játszhassanak, fejlődjön érzelmi és értelmi intelligenciájuk.

Kérem, hogy örömmel használják ezt az intézményt, bíztatom az ittlévőket, hogy minél több gyermeknek lehetősége legyen ebben az intézményben nevelkedni, minél több gyermek szülessen itt Biri településen is. A szülőknek pedig kívánok sok-sok erőt, sok-sok boldogságot, azoknak a pici gyermekeknek a felneveléséhez, akiket most láthattunk itt szerepelni, és akik itt vannak az ünnepségen.

Almási Katalin, igazgató

 

Forrás: KölcseyTV

 

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+