2020 Prosuli
Dóka Péter író-olvasó találkozó

A gyerekek olvasóvá nevelésének fontos eszköze, hogy személyesen is megismerjék azt a személyt , akinek a könyvét olvassák.

A községi könyvtár szervezésében már másodízben találkozhattunk Dóka Péterrel. Néhány könyvét a címéről már ismerik, de a Kékhajú lány című ifjúsági regényéből sok részletet el is olvastunk.

Most ismerősként üdvözölhettük őt. Jó hangulatú kötetlen beszélgetés alakult ki az író és a gyerekek között. Mesélt az ő iskolai életéről, tanulási nehézségeiről, annak leküzdéséről. A nebulók érdeklődve hallgatták a történeteit, okos kérdéseket is tettek fel olvasással, tanulással kapcsolatban. Jó ötleteket adott az író bácsi, hogyan fordítsák a hátrányt előnnyé.

Az előadást folyamatos figyelem kísérte, látszott, hogy az elhangzottak megérintették az ifjú hallgatókat. A legközelebbi könyvtárlátogatás során a Betyár történetek című könyvet fogjuk keresni a szabad polcon, mert a hallottak alapján érdekes és izgalmas lehet ez a könyv  Dóka Péter szerzőtől.

                                                                                                    Miterkóné Kónya Margit

                                                                                                             5.osztály osztályfőnöke

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+