2020 Prosuli
Erdei iskola

Az elmúlt években az erdei iskolát a felsősök Felsődobszán töltötték. Az idei tanévben ez máshogy volt. A hetet nem az iskolapadban töltöttük, hanem sok helyen kirándultunk. Hosszú és fárasztó volt ez a hét.

Hétfőn a Harangodon töltöttük a napot. Elmentünk az erdőbe sétálni, de előtte csapatokat alkottunk. A játékos feladatok közben sok dolgot megtudtunk Harangodról. Sokat játszottunk a dombon, sok szép növényt és virágot láttunk. Sok kicsi madarat és rovart is megismertünk. A hosszú séta közepén megálltunk az Ibolya-ligetben egy kicsit pihenni, azután pedig elmentünk a Harangodi - tóhoz.

Kedden Tokajba kirándultunk, és az úton Jani bácsi szórakoztatott minket, miközben sok település történetét elmesélte. Kezdésként felsétáltunk az Áldó Krisztus nevű szoborhoz Tarcalon. A hegy megmászása után hajóra szálltunk, és a Tisza és a Bodrog találkozásánál a folyók történetét mesélték el nekünk. A hajókázás után a Halra Bor nevű étteremben ebédeltünk.

Szerdán Biriben maradtunk és a műfüves pályán játékos - focis feladatokat csináltunk. Utána a fiúk meccset játszottak egymással. Ebéd után egy kincskereső játékkal töltöttük az időt, amit a Szuper csapat nyert meg. Ezt követően diavetítésen állatfelismerős játékot játszottunk a Faluházban. Közben aki biciklizni szeretett volna, Zsófi nénivel elmehetett.

Csütörtökön a Tuzsér János Botanikus Kertet látogattuk meg Nyíregyházán. Kicsit unalmas volt, de érdekes növényeket és virágokat ismerhettünk meg. Délután az erdei tornapályán szabad foglalkozás volt, és kedvünkre játszhattunk. Utána egy-két játékosabb feladatot is megoldottunk a Sóstói erdővel kapcsolatban. A McDonald’s-ban uzsonnáztunk egy csirkeburgert sültkrumplival és teával.

Pénteken a Biri határában található halastóra sétáltunk ki. Először körbe sétáltuk a tavat, láttunk közben egy emut is. Kicsit megijedtünk tőle, mert nagyon közelített felénk. Aztán megismerhettük a  Magyarországon élő halakat, és velük kapcsolatos feladatokat oldottunk meg. Ezután szabadfoglalkozás volt, a fiúk pedig horgászni próbáltak botokkal. Játékos feladatokat oldottunk meg a hét történéseivel kapcsolatban. Ahogy visszaértünk a suliba, új táncokat tanultunk Norbi bácsitól. A napot legózás és szabad foglalkozás zárta.

Nagyon fárasztó és izgalmas volt ez a hét, jó lenne, ha többször lenne ilyen egy évben.

Sokat szórakoztunk, de nagyon élveztük az egészet.

                                                                                                                 Fazekas Hanna Viktória

                                                                                                                   6.osztályos tanuló

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+