2020
Erdei iskolában jártunk

A felső tagozatos tanulóink Felsődobszán az erdei iskolában teljesítették tankötelezettségüket egyéni tanrend szerint: 2018. szeptember 17-21 között a 7-8. évfolyamok, 2018. szeptember 24-28 között az 5-6. évfolyam.

Ez azt jelenti, hogy a tanulók ugyanúgy tanulnak, mint az itthon maradt társaik, csak más keretek között, nem a tanterem falain belül, hanem a tábor területén; jó időben akár az udvaron vagy a csűrben, esetleg a Hernád folyó partján gyűjtik be az ismereteket.

A játékos tanulás mellett természetesen jut idő a kikapcsolódásra, szórakozásra, pihenésre is. A pedagógusok sokféle, színes programmal készültek: így a gyerekek activityzhettek, vicces akadály és váltóversenyen, csillagtúrán vehettek részt, a növény- és állatvilágot figyelhették meg a Hernád folyó mentén történő sétán. A gyalogtúra során mindkét turnus Felsődobsza szomszédos településeivel és nevezetességeivel ismerkedhetett meg: Hernádkércs, Nagykinizs, Szentistvánbaksa. Így kerülhetett sor a Cimbora tanya felkeresésére, ahol a gyerekek az állatsimogatóban háziállatokat simogathattak és a tájházban  megismerkedtek a szappankészítés rejtelmeivel. A 7-8. osztályosok bepillanthattak a felsődobszai Bárczay Gábor Általános Iskola mindennapi életébe. Élményekben gazdagon térhettek haza a diákok az erdei iskolából.

Pócsi Zsófia

a 7.osztály osztályfőnöke

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+