2020 Prosuli
Farsang

Tanulóink életében egyik legjobban várt esemény a farsang. Minden évben ügyelünk arra, hogy ez a rendezvény valóban a farsang idejében történjen, és ne csússzon át a nagyböjtbe.

Az általános és középiskolának február 20-án volt a nagy esemény. A délelőtti tanítást követően ebéd után kezdődtek a programok.

Tagozatonként külön helyszínen vidámkodtunk: az iskola épületeiben és a Művelődési Házban. Erre azért van szükség, mert korosztályonként más és más az érdeklődési kör.

Az általános iskolások hagyományosan a Faluházban rendezik meg a saját farsangjukat. Különösen az alsósok körében népszerű a jelmezbe öltözés, de a felsősök közül is bújnak még néhányan maskarába. Nagyon népszerű mesehősök vagy állatok bőrébe bújni. Volt több hercegnő, Superman, boszorkány, cica, maci. A szülők kreativitását dicséri, hogy egészen ötletes jelmezeket készítenek házilag, és nem készen hozzák ki a kölcsönzőből. Hagyomány még az általános iskolában, hogy osztályonként közös, szórakoztató produkcióval mutatkoznak be. Így láthattunk térdbalettot, takarítőnők táncát, rendhagyó focimeccset és modern táncot.

Ezt követte a mozgásos, játékos, ügyességi vetélkedők sora. Az egész délutánt kitöltötte a versengés, nagyon örültek a győztesek, igazi sikerélmény volt nekik.

Azok a gyerekek, akik jelmezt öltöttek, tombolajegyet kaptak, így esélyük volt egy nyereménytárgy megszerzésére. Ezeket másnap szívesen mutogatták egymásnak, visszaemlékezve az előző napi élményekre.

A szalagos fánk sem maradhatott el, hiszen ez a farsang legfontosabb kelléke a jelmezek mellett.

A középiskolai tagozaton két helyszínen zajlott a mulatság. A nagyokat már kevésbé a jelmezek, sokkal inkább a vidám helyzetek, humoros feladatok kötik le, bár itt is találkozhattunk többek között hercegnőkkel, kobolddal, tigrissel, krokodillal.

Szívesebben vettek részt a vetélkedőkben, egymást ugrató játékokban.

Összességében diákok, tanárok jól szórakoztak az idei farsangon. A felnőtteknek ugyan komoly előkészületi munkát kell folytatni, de jó érzéssel tölt el bennünket, amikor látjuk a vidám arcokat, az önfeledt nevetést és a boldog elégedettséget diákjainkon.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+