2020
Fogászati hét

„Kinek van egy csöpp esze, barátja a fogkefe, mert ha az nem lesz barátja, előbb-utóbb kárát látja.”

Novemberben került sor intézményünkben a fogászati hét megrendezésére.

Ez alkalomból Bagi Bernadett védőnő előadást tartott általános iskolás tanulóinknak a fogápolás fontosságáról. A védőnéni virtuálisan elkalauzolta a gyerekeket a száj és a fogak belsejébe, fotók segítségével megismerhették a fog részeit, valamint elrettentő példaként szuvas fogak is megjelentek a kivetítő képernyőjén.

A gyerekek az iskolában már sokat tanultak a fogápolásról, melynek köszönhetően lelkesen jelentkeztek és válaszolgattak az előadáson elhangzott kérdésekre.

A továbbiakban egy képzeletbeli fogkefével minden gyerkőc „fogat mosott”, ügyelve a helyes fogmosás lépéseire és Berni néni utasításaira.

Ezt követő nap a tanulók fogászati totót töltöttek ki, melynek megírása után megmutathatták, mennyi hasznos információra tettek szert.

A hét zárásaként Dr. Csiszár Mónika fogorvos tartott fogászati szűrővizsgálatot. A kezelésre szoruló gyermekek szüleit osztályfőnökük fogja értesíteni a további teendőkkel kapcsolatban.

Dr. Csiszár Mónika - Betegfogadási idő:

H-CS-P: 10.00 – 12.00; K-SZ: 15.00 – 17.00

 

Balla Viola

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+