2020
Függöny fel!

2017. január 19-én, csütörtökön a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégei voltunk!

Nagy megtiszteltetés ért bennünket: a színház vezetősége úgy döntött, hogy a mi iskolánk tanulói vehetnek részt egy kimondottan számunkra szervezett előadáson. A premier előtt, az országban

Iskolánk tanulói már napokkal előtte izgatottan készültek a színházlátogatásra. Csütörtökön pedig mindenki ünneplőbe öltözve, nagy várakozással kelt útra az iskolánk buszával Nyíregyházára. A legtöbb diák életében először léphette át a színház bejáratát. Álmélkodva szemlélték meg az épület gyönyörű belső berendezését, bútorzatát, folyosóit és magát a színháztermet.

Majd „Függöny fel”, indult a bohózat. A fiatalok hálás közönségnek bizonyultak: együtt nevettek, együtt izgultak a színészekkel, együtt éltek a darabbal! Amikor lement a függöny, véget ért az előadás, érezhető volt, hogy diákjaink maradnának még, nem akarnak visszalépni a szürke valóságba a színház varázslatos atmoszférája után. Még napokkal később is fel-felidézték a bohózat egy-egy emlékezetes jelenetét.

2017. január 23-án a színház színészei látogattak el hozzánk feldolgozni a diákjainkkal a látott előadást. A fiataljaink nagy örömmel fogadták őket. Őszintén megnyíltak, elmondták érzéseiket, véleményüket a látott darabról, a színház világáról.

Úgy érezzük, mindkét fél: a színház dolgozói és a mi iskolásaink is sokat nyertek a színház által felajánlott lehetőséggel. A színészek, hogy színházszerető embereket formáltak belőlünk, mi, hogy a darab által egy eddig ismeretlen, új világba nyerhettünk bepillantást!

Oroszné Kardos Ágnes

magyar szaktanár

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+