2020
Harisnyás Pippi

Ebben a tanévben az óvodásoknak és az általános iskolás tanulóknak színház bérlete van. Aminek a költségeit az intézményünk teljes egészében átvállalta, így a szülőket semmilyen anyagi teher nem éri.

Mindez azért van így, mert a fenntartó meggyőződése, hogy a kulturálódás elengedhetetlen a felemelkedéshez, és a minőségi élethez. Sajnos nagyon sok szülő nem engedhetné meg az éves diákbérlet kifizetését, ezért van az, hogy minden gyerek, aki iskolánkba jár, részesül ebben a kedvezményben. Idén először voltunk Nyírbátorban a Kulturális Központ színháztermében. T

elt ház volt, sőt, még néhány nagyobb gyerek a lépcsőn is ült, úgy megtöltötték a környező iskolák tanulói. Az előadás címe Harisnyás Pippi. Igazi színészekkel játszódó zenés darab volt ez. A díszletek szépek, a jelmezek érdekesek, kifejezik a szereplők karakterét. Ezt az előadást nagyon élvezték a gyerekek. A zenei betéteknél ösztönösen tapsoltak. A cselekmény nem bonyolult, követhető a kicsiktől egészen a nagyobb korosztály számára.

Középpontjában az emberi jóság és a gonoszkodás állt. A barátság és a szeretet a másikat lenézőkkel és rosszat akarással és csakúgy, mint a legtöbb mesében a jó mindig győzedelmeskedik a rossz felett, és a végén jön a megnyugvás, hogy sikerült a rosszat is jóvá változtatni. Felüdülés egy ilyen előadáson ülni még felnőttként is, látva, hogy a gyerekek teljesen átélik a látottakat, kikapcsolódnak, kulturális felüdülésben van részük.

Azon kívül megtanulják, – igaz ehhez több idő kell - hogyan kell viselkedni színházban, idegen környezetben, idegen gyerekek között. például senkire nem teszünk megjegyzést, nem nézzük feltűnően, ha valaki más, mint a megszokott. Egy szóval egy éves színház bérlet hozadéka hosszú távon sokkal több, minthogy azt forintban mérni tudnánk. 

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+