2020 Prosuli
I. Dankó Tavaszi Hadjárat

Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékezve, a Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – Katica Bölcsőde a Honvéd Kadét Program keretében, 2024. április 11-én első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Honvéd Kadét Program I. szintjén működő iskolák közötti országos honvédelmi versenyt.

Az „I. Dankó Tavaszi Hadjárat” néven megrendezett vetélkedőn 15 csapat vett részt Nagykanizsától Fehérgyarmatig.

A versenyen az idén már 176 éves Magyar Honvédség tiszteletére a kadétok öt fős csapatokban mérték össze tudásukat és ügyességüket, a TAVASZI HADJÁRAT (1848/49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC) tematikáját szem előtt tartva: hadtörténelmi ismeretek, egészségügyi ismeretek, légpuskalövészet, íjászat, célbadobás gumigránáttal, mátrixpálya, akadálypálya, túlélési ismeretek, váltófutás versenyszámokban.  

Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével

 • Dr. Simicskó István Magyarország volt honvédelmi minisztere, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, A Honvédelmi Sportszövetség elnöke
 • dr. Simon Miklós, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye 6. Választókerületének országgyűlési képviselője, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke
 • Kis Ákos, a Honvédelmei Nevelési Főosztály Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztály osztályvezetője
 • Polyák András ezredes – a Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnok helyettese
 • Almási - Rab László alezredes a HM Zrínyi Nonprofit Kft. Oktatási Divízió divízióvezető-helyettese
 • Kertész József őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezetője

A birisi intézményegységünket a Dankó Kadétok csapat, míg a tarpait a Kurucok csapata képviselte.

A verseny megnyitója intézményünk udvarán zajlott, ahol dr. Simon Miklós és Almási Katalin intézményvezető asszony motiváló szavaival indultak a fiatal kadétok a versenyszámok teljesítésére Biri Község szabadidő parkjába és lőterére.

Az egész napos hajtás és versengés után visszatértek iskolánkba, ahol rövid felfrissülés után kezdődött az ünnepélyes díjkiosztás. A verseny zárásaként Dr. Simicskó István szólt a kadétokhoz, majd igazgató asszony mondta el záró szavait.

A megjelent csapatok egytől egyig nagy megmérettetésen estek át. Fáradtan és izgatottan várták a helyezések kihirdetését.

A verseny díjazottjai:

 1. ZsigmonDYÁK - Nagykanizsai Szc Zsigmondy Vilmos Technikum
 2. Dankó Kadétok - Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium-Katica Bölcsőde (Biri)         
 3. MRKadét - Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde            
 4. Diana - Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium (Csongrád)    
 5. Bem Apródok - Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum.

 

Különdíjasok

Leggyorsabb váltó: Dankó Kadétok - Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium-Katica Bölcsőde (Biri)

Legjobb elmélet: Kurucok - Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium - KATICA Bölcsőde (Tarpai tagintézmény)

Leggyorsabb Mátrix-pálya: Deákos Kadétok - Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Legjobb kézigránát-hajítás: Kossuth kadét - Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

Legjobb lövész: Vámos Blanka - MRKadét - Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde

Leggyorsabb akadálypálya: Vasvári Kadétok - Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

A csapatok értékes nyereményekkel és élménnyel telve tértek haza.

Szeretettel Gratulálunk Mindenkinek!

                                                                                              A Dankó Pista Nevelőtestülete

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+