2020
Játékosan a ”kötelezőkről”

„Semmi sem szebb és semmi sem hasznosabb az ember egész mulandó életében, mint a könyvek olvasása.”

Ennek a gondolatnak a jegyében immár 7. alkalommal került megrendezésre iskolánkban - az általános iskolai tagozaton-a Játékosan a kötelezőkről irodalmi vetélkedő. A versenyt az alsós és felsős munkaközösségek szervezték a második, harmadik, negyedik és ötödik évfolyam olvasni szerető diákjainak.

A megmérettetésre meghívtuk Bohács Györgyné, Etelka nénit, iskolánk volt tanítóját – aki egykoron megálmodta, kitalálta ezt a versenyt –, hogy köszöntse a gyereksereget.

Ahogy teltek az évek a verseny történetében, úgy nőtt az érdeklődés is. Idén a megye következő településeiről érkeztek nevezések: Balkány, Geszteréd, Nagykálló, Kállósemjén, Kántorjánosi és Biri iskoláinak csapatai mérhették össze erejüket. Az idén huszonhét csapat nevezett csapatonként 4 fővel, akik játékos formában mutatták meg  az olvasmányokban való tájékozottságukat, ismereteiket,alkotókészségüket. Iskolánk pedagógusai komoly munkával állították össze a kérdéseket, szerkesztették meg a feladatlapokat, míg  a  verseny szervezői gondosan készítették elő a versenyt. Valamennyien azon fáradoztak, hogy színvonalas, látványos és érdekes délutánt szervezzenek, leírhatatlan élményt nyújtsanak az ezen a napon ide érkező gyerekeknek.

A feladatlapok megírása után a tanulókat finom uzsonna és fagylaltozás várta.

Míg iskolánk pedagógusai javították a feladatlapokat, a tanulóknak különféle programokat kínáltunk: játékos sportversenyt rendeztünk, a közelgő anyák napjára apró ajándékokat készíthettek, a fiúk pedig kedvükre csocsózhattak.

Az értékelés után örömmel állapítottuk meg, hogy versenyünk elérte célját, hiszen a  száznyolc gyerek értelmes, átgondolt válasza bizonyította, hogy alaposan elmélyültek a regényekben.

 

Versenyeredmények:

2. osztály

I. helyezés Geszteréd

II. helyezés Kántorjánosi

III. helyezés Biri

3. osztály

I. helyezés Biri     

II. helyezés Balkány

III. helyezés Kállósemjén 1. csapat

4. osztály

I. helyezés Geszteréd  2. csapat

II. helyezés Nagykálló 2. csapat

III. helyezés Geszteréd 1. csapat

5. osztály

I. helyezés Kállósemjén 2. csapat

II. helyezés Kállósemjén 1. csapat

III. helyezés Geszteréd      

 

Mindenkinek gratulálok az elért eredményhez!

S nem utolsó sorban szeretném megköszönni a kollégáim munkáját, amellyel hozzájárultak ehhez a sikeres és eredményes délutánhoz.

       Pócsi Zsófia

ált.isk.igazgatóhelyettes

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+