2020 Prosuli
Kihívás Napja

1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodott Európában és szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért.

A rendezvény célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra való ösztönzés. Ez a versengés kezdetben arról szólt, hogy 0 órától 21 óráig hányan végeznek legalább 15 percen keresztül tartó aktív testmozgást. Az első Kihívás Napja óta a vetélkedés számos újítással, újdonsággal, a településeken kívül egyéb csoportok, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítő programokkal bővült. Az alapkoncepció azonban változatlan: sok mozgás, örömteli sportolás, ötletes- színes erőpróbák, közös küzdés, sportjátékkal megvalósuló közösségépítés. 

Biriben futással kezdtünk, majd az udvaron különböző erőt mérő feladatokkal versengtek diákjaink. Azonban a kötélhúzás volt a legnépszerűbb, itt mindenki mindenkivel is összemérte az erejét.

Tarpán a növendékeink a kihívás napja alkalmából játékos sorversenyeken vettek részt. A napot a két 9. osztály ingafutás teszttel kezdte, ezt követően Lövei Csaba segítségével önvédelmi bemutatót tekinthettek meg. Csoma László közreműködésével a rendészeti osztályok alaki tevékenységet végeztek. 

A napot hagyományokhoz híven focibajnoksággal zártuk.
INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+