2020
Lúdas Matyi

A bérletes előadások harmadik részében az örök klasszikus Lúdas Matyi című mesét láthatták tanulóink.

Egy ilyen kimozdulás nagy izgalommal jár, hiszen a délelőtti órák átrendeződnek, alkalomhoz illően öltözködnek. Már megtanulták, hogy sem a buszon, sem a színházteremben nem eszünk, nem iszunk, és csendben figyeljük az előadást. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy felkészítsük őket a kulturált viselkedésre, a megfelelő illemre.

A mai előadáson a Lúdas Matyi átiratát láthattuk. A legtöbb gyerek ismerte a történetet, ennek ellenére nagyon figyeltek és követték az eseményeket. Jól értették a helyzetkomikumokat és a szójátékokat is. A darabnak volt néhány interaktív része is, szívesen közreműködtek benne, úgy, hogy közben a teltházban sikerült megőrizni a fegyelmet. Érdekes módon nem aludtak el még a bölcsisek sem, ami egyébként elő szokott fordulni.

A színházi előadásoknak nagy nevelő ereje van, mert a történet mondanivalóját a színészek úgy adják el, hogy a közönségük megérthesse. Itt az igazságosságot a humorral vegyítették. Mindenki érezte a hatalom elnyomását, az igazságtalan büntetést, még akkor is, ha ez vicces formába volt csomagolva. A végén nagy tapsot kaptak a színészek, megtörtént a katarzis, utána a megoldás is mindenki elégedettségére.

Fáradtan, de jó élményekkel érkeztünk vissza az iskolába.

Biri,2023.03.06.                                                          Miterkóné Kónya Margit

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+