2020
Magyar Népmese - Idősek

A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is." (Csukás István)

A Magyar Népmese napja és az Idősek világnapja alkalmából 2022. 09. 30.-án egy igazán tartalmas délelőttöt tölthettek együtt kicsik és nagyok a Faluházban. Immáron hagyománnyá vált óvodánkban, hogy a Magyar Népmese napját az Idősek világnapjával összekapcsolva ünnepeljük. Nagymamákat hívtunk meg, a gyerekek nagyon élvezték a népviseletbe öltözött nagyik előadását és az azt követő közös éneket és táncot. 
Idén változtattunk ezen hagyományon, és nem az óvodában tartottuk meg, hanem a településünk Faluházában, ahová nem csak óvodásaink nagyszüleit hívtuk meg a közös ünneplésre, hanem a községünkben élő időseket is és intézményünk első osztályos tanulóit is. Először az óvónők és a gyerekek verssel, iskolánk két tehetséges pedagógusa: Balázs Levente és Rétháti Salamon kis zenés összeállítással köszöntötték a település idős lakosait, aztán gyermekeink a saját készítésű kis ajándékaikkal lepték meg az ott lévő szépkorúakat. 
Ezt követően az óvónénik zenés népmesét adtak elő, amit a gyerekek kitörő örömmel fogadtak. 
Az eseményt fergeteges Így Tedd Rá táncházzal zártuk.
INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+