2020 Prosuli
Magyar Népmese Napja

„A mese a szimbólum, amely mögött az igazság rejtőzik.” G. Hajnóczy Rózsa

2005 óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé. A múlt igazi mesekincseket rejt, Benedek Elek pedig jókora csokrot gyűjtött össze és hagyott ránk a sok színben pompázó világból.

A jeles alkalom kapcsán általános iskolánk 4. osztályos tanulói játékos vetélkedőn vettek részt a helyi könyvtár szervezésében. A délelőtti ismeret-felelevenítés után már nagyon várták, hogy megmérettessék magukat.

A véletlenszerű csoportalakítást követően A lompos medve, A táltos kecske és A vörös tehén elnevezésű csapatok jöttek létre. A gyerekeknek keresztrejtvény, kvízfeladat, könyvtári helyismeret és labirintusjáték volt a feladvány. A vetélkedőt a Gemzsi Henrietta, Pente Kevin, Tóth Jázmin és Tóth Ramóna Jázmin alkotta csapat nyerte, de senki sem távozott üres kézzel.

A program végén az is kiderült, hogy melyik magyar népmeséhez tartoznak az említett szereplők…

Köszönjük a tartalmas időtöltést Kémeri Karolina Melinda könyvtárosnak!

 

Balla Viola

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+