2020
Mentor tábor

Az iskolánkban mentori program működik, aminek célja, hogy a diákoknak személyre szabott felzárkóztatást nyújtson.

A programon belül nemcsak plusz tanórákat kaptak a diákok, hanem lehetőségük volt elmenni egy hétre táborozni a mentorokkal. Felsődobszára mentünk egy kicsi csendes községbe. A diákjaink életet hoztak a településre, az ott lakók nagyon örültek a sok jó kedvű fiatalnak.

A diákok az első napot ismerkedéssel kezdték, mert bár egy intézménybe járnak a mentori program több évfolyamot is felölel. Közösen felállítottuk a táborozás szabályait. Csapatokat alkottunk sorsolással, hogy a véletlen döntse, el ki-kivel kerül egy csapatba. A csapatok első feladata egy közös név és egy zászló készítése volt. Ezeknek a csapatoknak volt a feladata, hogy a táborhelyen lévő közösségi játéktér „csűr” rendben tartása.

A gyerekek nagyon örültek, hogy a szálláshelyünkön medence is volt, ahol jókedvűen pancsolhattak.

A programok között szerepelt több táborhelyen kívüli tevékenység, a gyalogtúrák mellett ellátogattunk Lillafüredre a cseppkőbarlangba is, ahol lenyűgöző látvány fogadta őket, melyet tátott szájjal hitetlenkedve néztek, nehezen hitték el, hogy ilyen magától kialakulhat. Elsétáltunk megnézni a Lillafüredi vízesést, ahol rengeteg fotót és szelfit készítettek. Utána meglepetésként kaptuk az özönvízszerű esőt, ami elől sajnos nem nagyon tudtunk behúzódni, ezért szakadó esőben versenyfutást rendeztünk a buszig, és meglepő módon a gyerekek ezt is nagyon élvezték. J

A tábor célja volt, hogy a gyermekek minden perce le legyen kötve és ne legyen idejük unatkozni, ezért egy hétbe próbáltuk összesűríteni a lehető legtöbb sportprogramot, játékos vetélkedőt, kreatív és kézműves foglalkozást. Lehetőségük volt cigány pogácsát a bokolyit sütni, amit az ebédnél mindenki megkóstolhatott. Közösen elkészítettük a tábor zászlóját és cigány népviseletű babákat, melyek ruháit a táborban található anyagokból varrtak és dísztettek a táborlakók. Esténként közös énekléssel és tánccal vagy közös játékkal zártuk a napot.
A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást a gyermekek számára.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+