2020
Mesemondó Verseny

A Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola 2017. november 21-én Pécsen Cigány/Roma Mesemondó Versenyt rendezett.

Iskolánkból hat tanuló vágott neki a nagy utazásnak és a hatalmas megmérettetésnek. Büszkén állíthatom, hogy diákjaink, rendkívüli teljesítménnyel öregbítették iskolánk hírnevét! A nagyszámú közönség, gyakran szájtátva, esetenként mosolyogva és egy alaklommal könnyek közepette hallgatta a diákjaink meséit.

Ezt az elért eredményeink is hűen tükrözik, hiszen Balogh Viktória 11/A osztályos gimnazista tanuló megnyerte a versenyt! A meséjének címe A cigányasszony és az ördög, melyet lovári nyelven adott elő, páratlan beleéléssel.

A harmadik helyet szintén iskolánk tanulója Balázs Sándor 10/B osztályos gimnazista tanuló szerezte meg. Előadása a Romani kris címet kapta, amelyet egy játékfim alapján alkottunk meg közösen és zenei aláfestést is beillesztett előadásába.

A magasan kvalifikált zsűri különdíjban részesítette Jóni Bettinát 12/B osztályos gimnazista tanulónkat. Bettina Szécsi Magda egyik szívbemarkoló történetét mesélte el és előadása sokunk szívét megéríntette.

A versenyen részt vett Rostás Judit, aki kivételes odaadással, stílusban adta elő Szécsi Magda Pettyetlen katica című meséjét! "A mi kis katicánk" szintén 12/B osztályos végzős gimnazista.

A kategóriában utolsó előadóként kiváló, helyenként pikáns stílusban Lakatos Rajmond Csaba 12/A osztályos gimnazistánk mesélte el Rest Jankó történetét, mely sokak arcára mosolyt csalt.

A legkisebbek között a 4. osztályos általános iskolás Lakatos Zoltán versenyzett és szerzett tapasztalatokat. Stílusa magával ragadó volt, lendülete, odaadása példátlan, így mesélte el Borsszem Jankó történetét.

Ez a verseny is megmutatta, hogy mennyire értékes és tehetséges diákokkal büszkélkedhetünk!

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+