2020
Mozi

Tavaszi szünet előtti héten bőven kijutott a szórakozásból. Március 21-én a Nyírpláza Cinema City Mozi délelőtti matiné előadásán a Coco című animációs mesefilmet nézte meg az óvoda és az általános iskola 1-6 osztálya, aminek a teljes költségét az iskola viselte.

Mindig nagy élmény egy ilyen kimozdulás, mert az előadás előtt a pláza látnivalóit végig járjuk, mozgó lépcsőzünk, a mesterséges tó élővilágában gyönyörködünk.

A gyerekeknek nem ismeretlen ez a környezet, mivel már többször voltak korábban itt moziban. Ez nem 3D előadás volt, kezdetben kissé csalódottak voltak, de hamar beleélték magukat a cselekménybe, így meg is feledkeztek róla. A történet nagyon kedves, követhető volt még a kicsik számára is, élvezetes zenei betétek tartották ébren a figyelmüket. A 90 perces film alatt nagyon fegyelmezetten viselkedtek, ebből látszik, hogy lekötötte őket a mese.

Minden mesében, ebben is fontos volt a mondanivalóját megfogalmazni. A hazafelé úton a gyerekekkel beszélgetve meglepő módon maguktól fogalmazták meg a tanulságot: kiállni a magunk érdeke mellett, de a család a legfontosabb. Sokan bevallották, hogy nagyon meghatotta őket a történet, még el is sírták magukat. Ez alól nem volt kivétel a felnőtt kísérők sem.

Nagyon jó, hogy ilyen helyekre eljutnak az iskola által a gyerekek, mivel sok szülőnek nincs rá lehetősége gyerekei ilyen jellegű szórakoztatására. Márpedig ilyen alkalmak kellenek. Több okból is: megtörni a mindennapi rutint, kialakítani egy igényt a kulturált szórakozásra, tágítani a látókörüket, szélesíteni azt a horizontot, ami egy későbbi igényes életvezetéshez nélkülözhetetlen. Meg kell ismertetni a gyerekekkel olyan környezetet, ami arra ösztönzi őket, hogy tanuljanak, mert csak így érhetik el ezt a lehetőséget.

Feltételezésünk szerint minél többször éri ilyen hatás őket annál erősebb lesz bennük a vágy a megvalósításra.

Pócsi Zsófia

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+