2020 Prosuli
Multikultúrális fesztivál

A Multikulturális fesztivált Szilágyi István a Spirit Egyesület elnöke nyitotta meg. A megnyitó előtt a délelőtti órákban a higiénia jegyében tartott több fiatal csoportnak előadásokat Leskó Anna mentálhigiéniás szakember, aki Szolnokról érkezett a fesztiválra.

Projektor segítségével a szexualitás és higiénia témakörében valósultak meg az interaktív előadások. A korosztály nagy érdeklődéssel fogadta a kényes kérdéseket is feszegető gondolatokat. Az előadások végén kérdezni is lehetett a szakembert. A nap folyamán zene, mediball bemutató, harcművészeti bemutató színesítette a napot. A nézelődők ki is próbálhatták a korábban bemutatott sporteszközöket. Akik az aktív sportolás hívei, floorball, futball bajnokság, sorverseny, játékos vetélkedőben vehettek részt. A kézműves foglakozásokat az idősebb korosztály vezette, és segített a fiataloknak kötni, horgolni, szőni. A nap folyamán a felelősségvállalás, az önkéntesség is nagy szerepet kapott. A gyakorlatban az életmentést próbálhatták ki a résztvevők. A cigányság helyzete a társadalomban, az egyéni lehetőségek, a társadalmi szerepvállalás gondolatait, Rózsa Gábor (mérnök) cigány származású meglepetés vendégünk előadásában hallhattuk, aki elsősorban saját példáján keresztül mesélt. A részben cigány származású hallgatóság nagy figyelemmel, az előadás végén több kérdésre választ kapva köszönték meg a hasznos gondolatokat. Gábor szavai több pályaválasztás előtt álló cigány származású fiatalnak hasznos gondolatokat adott a kitartásról, ambícióról, célok kitűzéséről, az elszántságról, a tanulás-tudás fontosságáról.

A nap végén a sportos vetélkedők győztesei kapták meg a győzelmekért járó kupákat, okleveleket, külön díjakat. A mai nap fő témája, mely köré csoportosult a többi rendezvényelem, az a hagyományőrzés mellett a sport, higiénia, a roma származás kitörési lehetőségének személyes példája, a generációk együttműködése, egymás elfogadása erősítés volt.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+