2020 Prosuli
Múzeumpedagógiai nap a Dankóban

2017. január 26-án Szabó László múzeumpedagógus iskolánk tanulóit időutazásra csábította. A tanterem egyik felében a múzeumi tárlókra emlékeztető módon sorakoztak a régmúlt idők tárgyai. A gyerekek legszívesebben azonnal körbeállták volna a fegyverekkel, ősleletekkel, ásványokkal teli asztalokat.

Az intera

Különösen élvezték, amikor a középkori lovagok harci felszereléseit is felpróbálhatták. A sűrű szövésű lánccsuklya alatt a másodikos kisdiák ugyancsak izzadni kezdett, négy nagyobb fiú pedig az erőpróbát állta ki derekasan. Fogukat összeszorítva, erősen koncentrálva több másodpercen át kitartották a láncos és a tollas buzogányokat, megtapasztalva a középkori vitézek embert próbáló fegyverviselési szokásait.

Többen másnap is felkeresték a kiállítást, újra megszemlélték a lassanként feledésbe merülő harci eszközöket és az egyéb különleges használati tárgyakat.

 

Margittainé Horváth Ágnes

magyartanár

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+