2020 Prosuli
Népmese napja

A népmese napja alkalmából interaktív író- olvasó találkozón vet részt az óvoda és az általános iskola alsó tagozata, melyet a helyi könyvtár szervezett.

A szerző - Dániel András - maga ismertette frissen megjelent mesekönyvét. A szereplők kitalált lények a kuflik, melyek hasonlítanak tulajdonságaikban az ember gyerekekhez külsőleg azonban mások, ők nem lábbal közlekednek- mivel az nincs nekik - hanem ugrálnak.

A szerző felolvasta egyik rövid könyvét, amely ki is volt vetítve tehát miközben hallgatták láthatták is az illusztrációt, amelyet szintén ő rajzolt. A gyerekek érdeklődéssel figyelték az egyszerű történetet, amelyben semmi erőszak nem volt. Annál több együttműködés és egymás felé fordulás. Megnyugtató, hogy nem csak azok a mesék érdeklik a gyerekeket, amelyben sok a konfliktus, a főhősnek menekülni kell a gonosz elől, hanem az egyszerű és nyugalmas cselekmény is képes lekötni a figyelmüket.

A bemutatót időnként megszakította egy- egy kérdés, saját élmények elmondása, éneklés.  Érdekes volt ez a program, a gyermekek aktívan bekapcsolódtak a folyamatban. Ezekben a gyerekekben még megvan a könyvek iránti érdeklődés, mert az író olvasó találkozó után a könyvtárban kedvükre nézegethették a bemutatott könyveket, sőt készült hozzá társasjáték, memóriakártya. Ezeket mind kipróbálhatták, ami segített nekik a cselekmény megértésében.

Hasznos volt az itt eltöltött idő, bízunk benne, hogy az olvasás megszerettetését elősegítette.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+