2020 Prosuli
Nyári élmények

Mint minden évben, így most is, iskolánkban hagyomány a nyári tábor. Az idei évben a gimnazista tanulókat a már jól ismert felsődobszai táborba vittük, ahol egy kellemes hetet töltöttünk el július utolsó hetében.

A nyári tábor célja a diákok közösséghez tartozásának erősítése, a csapatmunka fontosságának hangsúlyozása, és mindezek mellett a pihenés, a szórakozás, a kikapcsolódás.

Július 23-án, hétfőn a kora reggeli órákban indultunk el a tábor helyszínére. Útközben a gyerekek lehetőséget kaptak Tokaj központjának megtekintésére. A déli órákban érkeztünk meg, és már finom ebéddel vártak minket. Nagy izgalom övezte a szobák és ágyak elfoglalását. Az első nap legnagyobb eseménye a tábori csapatok megalakítása volt, amelyhez külön csapatzászlót, csapatindulót készítettek a gyerekek. Este a tanulók bemutatták csapatukat, majd egy közös játékkal, Twisterrel fejeztük be az estét.

A hét folyamán igyekeztünk a gyerekek számára minél változatosabb, izgalmasabb és szórakoztatóbb programokat szervezni. Sor került különböző sportvetélkedőkre, mint röplabdaverseny, ping-pong verseny, foci verseny és még számos egyéb mozgáshoz kapcsolódó verseny. A diákokat legjobban az ipiapacs és akadályverseny nyűgözte le.

A szerdai napon Regéc várát látogattuk meg. Egy hosszú erdőn, hegyen át vezető gyalogtúrát követően érkeztünk meg a várhoz. A gyerekek már a felfelé vezető utat is élvezték, és a látvány, ami a várnál fogadta őket, koronázta meg a kirándulást. A nap végén fáradtan, de annál több élménnyel tértünk vissza a táborba. Az este folyamán az agytekervényeket is megmozgattuk Activity keretében.

A sok program mellett minden nap lehetőségük volt a gyerekeknek kézműves foglalkozásokon részt venni, műveltségi vetélkedők során pedig összemérték a csapatok a tudásukat. Nekünk, pedagógusoknak külön öröm volt nézni, hogy a gyerekek a csapatuk érdekében minden tudásukat bevetik, és összetartóan dolgoznak a közös cél érdekében. A héten a rengeteg feladatot és programot a vidámság, nevetés és móka fűszerezte.

Az utolsó napon élményekkel teli és boldog gyerekek hagyták el a nyári tábor helyszínét.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+