2020 Prosuli
Országos cigány mesemondó és versmondó verseny

Iskolánk tanulói újabb nagy sikert arattak! 2018.03.02-án Hajdúböszörményben megrendezésre került a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán működő Lippai Balázs Roma Szakkollégium által meghirdetett országos cigány mesemondó és versmondó verseny.

Öt gimnazista diákunk nevezett a nagy megmérettetésre, ahol a tőlük megszokott módon kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A zsűri tagjai óriási elismerésben részesítette mind az öt tanulót mind az iskolánkat.

Olyan neves szakemberek alkották a zsűrit mint: dr. Benedek Katalin, az MTA Néprajzi Intézetének nyugalmazott tudományos főmunkatársa, mesekutató, (Benedek Elek dédunokája), Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője, és dr. Bódis Zoltán.

Résztvevő diákjaink:

  • Balázs Sándor 10/B , aki a Romani Chris című filmet dolgozta át meseformában
  • Balogh Viktória 11/A egyedüliként a résztvevők közül lovári nyelven adta elő meséjét
  • Jóni Bettina 12/B Szécsi Magda cigánymandalájából mesélt el egy igen megható jelenetet
  • Rostás Judit 12/B meséjének különlegessége, hogy saját maga által írt mesét osztotta meg a közönséggel
  • Lakatos Rajmond Csaba 12/A osztályos tanuló a kissé pikáns Rest Jankó meséjével nevettetett meg minket.

A versenyt nagy örömünkre holtversenyben Jóni Bettina nyerte meg. Kimagasló teljesítményüknek köszönhetően különdíjban részesült Rostás Judit és Balogh Viktória is, melyet a diákok nagy örömére értékes tárgyi ajándékokkal honoráltak. Iskolánkat pedig különdíjban részesítette a zsűri, mely egy egynapos teljes körű látogatás, betekintés a debreceni Vojtina Bábszínház életébe, ahol diákjaink szintén fel fognak lépni.

Külön nagy örömet jelentett számunkra, hogy  Dr. Bálint Péter, a Debreceni Egyetem, Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar, Irodalmi, Kommunikációs Kulturális Antropológiai Tanszék dékánja összegző beszédében milyen elismerően beszélt az intézményünkről, az iskolánkban folyó munkáról, és a Biriben tanuló tehetséges gyerekekről. A nap végére így boldogan, büszkén, indulhattunk haza, hiszen ismét tovább öregbítettük iskolánk hírnevét.   

 

Széles Szabolcs

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+