2020
Pénz7

Iskolánkban a Pénz7 nevű projekt február 25 -e és március 01 -je között került megrendezésre.

Az általános iskolai tanulók megismerkedtek a ház vásárlás és eladás költségeivel (illeték az ügyvéd, vagy a közjegyzői díj). Tájékoztatást kaptak arról, ki és milyen feltételekkel igényelhet lakáshitelt. A matematika órák keretein belül szóba kerültek a befektetési lehetőségek, azok előnyei hátrányai. Változatos feladatokkal találkozhattak, amikben kamatot, vagy kamatos kamatot kellett számolniuk.

Találkozhattak olyan eddig is ismert szavakkal, fogalmakkal, amiket sokszor hallottak vagy használtak, de nem tudták pontosan mit jelent. Ilyen volt például az ÁFA, Bruttó, Nettó. Ismeretet szerezhettek arany és valuta árfolyamokról.  Életszerű példákon keresztül tanulhatták meg mi a különbség a nettó és bruttó fizetés között, milyen kiadásai vannak egy családnak.

Csoport és páros munkák keretein belül dolgoztak a tanulók. Az órákon PowerPoint bemutató és feladatlapok segítették, színesítették a diákok munkáját.

Ferencz Tamás, matematika szaktanár

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+