2020 Prosuli
Sárkányölő "Milán"

A nyírbátori Kulturális Központ Színházbérlet sorozatának utolsó előadása volt a Sárkányölő Milán interaktív darab.

Formabontó volt több szempontból is: összesen három szereplő játszott, díszlet alig volt és a szereplők sem viseltek jelmezt.

A történet a klasszikus mese stílusjegyeit hordozta, de nem a megszokott formában. Az alaptörténet az, hogy a királykisasszonyt elrabolta a sárkány. Az öreg király kihirdette országában, annak adja leányát és fele királyságát, aki kiszabadítja a sárkány fogságából a lányát. Itt jön a váratlan fordulat, a sárkányölő hőst a nézőtéren ülő gyerekek közül választják ki a király emberei. Ez nagyon aktivizálta a sötétben ülő gyerekeket, nagy hangzavar kíséretében meglettek a hős lovagok, akik között a király lovagi tornát hirdetett. A torna három megmérettetésből állt. A próbák a kisiskolás gyerekek képességeihez igazodtak. A győztes egy Milán nevű lovag lett, ezért a címe, Sárkányölő Milán.

Ezek után a hős lovag elindul a királylány felkutatására, melynek során a klasszikus mesehősök kerültek útjába segítő szándékkal, mint boszorkány, parazsat evő hintaló, kiszabadított madár, akik egy-egy varázserejű tárggyal ajándékozták meg Milán lovagot.

A történet szokatlan fordulatot vett, miután megtalálta az elrabolt királykisasszonyt, aki igazából önként ment a sárkánnyal, hogy meggyógyítsa a beteg fogát. Milán segítségével ez sikerül és a történet megnyugtató módon zárult.

A bábjáték és az élő szereplés ötvözete formabontó, a gyerekek érdeklődését fenntartotta. Együtt izgultak a cselekmény során a szereplőkkel. Felnőtt szemmel szokatlan, de a gyerekek nyitottak az újra és nagyon élvezték az előadást.

 

 

Biri, 2024.04.17.                                                         Vaski Viktória

                                                                                 a 3.osztály tanítója

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+