2020
Színház látogatás

Ranschburg Jenő gyermekpszichológus mondja, hogy a gyerekkorban ért hatások „kőbe vésődnek”, vagyis kitörölhetetlenül a személyiség részévé válik, akár jó akár rossz.

Ezért határozott úgy az iskola vezetése, hogy az általános iskola minden tanulójának lehetőséget biztosít az igényes kulturálódásra. Jelképes összeggel (500 Ft) kellett a szülőknek hozzájárulni a színház bérlethez a többit az iskola egészítette ki. Március 20-án Nyírbátorban harmadik alkalommal vettünk részt a városi művelődési központ színháztermében gyerekeknek szóló színdarab bemutatásán. Ez az előadás – akárcsak a többi képzett színészek által előadott ismert mese. Most a Béka király történetét tekintetük meg. Egy kissé, másabb feldolgozás, mint amit ismertünk, de ez csak még érdekesebbé tette a látottakat.

A gyerekek az utazástól a visszaérkezésig történt események minden részletét élvezték. A közös buszozás, a nézelődés, a művelődési központban látottak mind-mind élményt jelentett nekik. Az előadás alatt fegyelmezetten viselkedtek, lekötötte őket a cselekmény.

Jó alkalom ez nekik az ismeretlen környezetben való helyes viselkedés elsajátítására, más iskolák gyerekeivel való ismerkedésre, és általában a környező világ megismerésére.

Minden oktatáskutató egyet ért abban, hogy a legjobban megtérülő befektetés a tanulásra és kultúrára fordított összeg. Látszólag szórakoztak a gyerekeink, de közben tanultak, képességeik fejlődtek. Emlékeztek a szereplők neveire, a cselekményre még több nap múltán is. Felismerték az ok-okozati összefüggéseket. Mindezek a képességek a tanuláshoz is elengedhetetlenek. Vagyis játszva és szórakozva képesség fejlesztés történt. A hatás pedig hosszútávú.

Pócsi Zsófia

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+