2020
Tanulmányi kirándulás

A tanév során megfáradt, de annál lelkesebb diáksereg tanulmányi kirándulás keretében Nyíregyháza-Sóstóra látogatott.

Mivel éppen 10 órára érkeztünk meg, így mezei piknikkel kezdtük a napot, mely után a fölös kalóriák ledolgozására is sor kerülhetett egy szabadtéri kondiparkban. A gyermekek örömmel próbálták ki a különböző, és nagyrészt újdonságnak számító erősítő és nyújtó gépeket, majd büszkélkedve mutogatták egymásnak izmos karjaikat.

Barangolásunk a régió egyetlen szabadtéri néprajzi múzeumában, a Múzeumfaluban folytatódott. Csapatunk ekkor két részre oszlott. A kisebbek (1-2. osztály) Népi játékok című foglalkozáson vettek részt, mely könnyed, játékos, szórakoztató sportprogram volt. Különböző népi játékokban próbálhatták ki ügyességüket szervezett, majd kötetlen formában. A picit nagyobbacskák (3-4. osztály) kézműves foglalkozás keretében bőrkarkötőt készítettek lyuknyomó segítségével.

A kötött programok után minden osztály saját tempójában körbejárta a Múzeumfalu területét, megtekintették a különböző tájegységek régi épületeit. A faluközpontban kézműves műhelyeket, iskolát, tűzoltószertárat, harangtornyot, templomot és szárazmalmot láthattak.

A délutánra kissé tikkadt gyermekhad a tó partján fagylattal hűsíthette magát, ezt követően új erőre kapva a játszótér felé vettük az irányt, ahol a 6 tornyú vár óriás spirálcsúszdája teljesen elvarázsolta őket.

Köszönjük a tartalmas napot, reméljük lesz még részünk hasonló élményekben!

 

Balla Viola

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+