2020 Prosuli
TeSzedd!

Nagyon vártuk, hogy 2021 újra elhozhassa iskolánknak a TESZEDD Országos szemétszedő napját.

Na nem azért, mert az iskolánk vagy akar a kis település BIRI, ahol iskolánk található olyan szemetes lenne, hanem mert 2 éve is részt vettek nálunk az óvodások, az alsósok, a felsősök, a gimnazisták és a szakiskolások is.

Nagyon ránk fért már egy iskola színtű esemény! Hiszen a 2020 online tanulás sok programunkat húzta keresztül, köztük a TESZEDD szemét szedést is.

Írhatnám röviden, hogy kesztyűt húzva az osztályok végig jártak a település utcáit és a bekötő kerékpárutakat és összeszedték az ott talált hulladékot, DE nálunk ez ettől sokkal több!

A tanárok példát mutatva szedték a szemetet, így azok a diákok is csatlakoztak a hulladék összeszedéséhez, akik nem szerettek volna ilyet csinálni. Az osztályok közös szemétszedő sétáját az osztályfőnökök fűszerezték meg, hiszen rajtunk is múlik mit lát a következő generáció!

Az utcán rögtönzött szakmai órák sokasága zajlott, a természetismeret tanár élt a lehetőséggel, hogy a növény felismerés nem csak a tankönyvből elérhető, a kereskedők ellenőriztek, hogy az eldobott üdítő dobozon fel van e tüntetve az ára, kőműveseink a vízelvezető árokban haladva ellenőrizték annak szakmai kritériumait.

Kellemesen elfáradva értünk vissza az iskolába, a mosolygos kipirosodott arcú gyerekek mesélték egymásnak merre is jártak a településen. A megtelt szemeteszsákok pedig azt mutatták, hogy ma elég sokat tettünk a környezetünk megóvásáért!

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+