2020 Prosuli
Toldi a moziban

A magyar animáció egyik legnagyobb alakja, az élete 80. évében elhunyt Jankovics Marcell előtt tisztelegve, az ő születésnapjához igazítva, október 20-án került a hazai mozikba utolsó alkotása, az egészestés TOLDI.

Ennek apropóján mozilátogatást szerveztünk október 24-én a 6. osztályosoknak. A filmvetítés 17.00 órakor kezdődött és a 107 perces alkotás kitöltötte a hétfő estét. Nagy izgalommal vártuk a filmet, és nem okozott csalódást. Élményt nyújtott, izgultunk Miklósért, vele együtt éreztünk.

A rendkívüli igényességgel megalkotott, festői szépségű animációs film a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm nyolcvan alkotójának több mint háromévnyi munkájaként született meg. Az Arany János költeményét szöveghűen vászonra ültető film történelmi hitelességgel ábrázolja a középkori Magyarországot, középpontjában Toldi Miklóssal, a magyar szuperhőssel, akinek történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy aztán Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson.

Mindenkinek ajánlani tudom a filmet!

2022.október 25.

Pócsi Zsófia

magyartanár

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+