2020 Prosuli
Vakáció Felsődobszán

A hagyományokhoz hűen ebben az évben is az általános iskolás tanulók számára egy hetes nyári tábort szervezett az iskola fenntartója.

A tábor 2018. július 16-tól 21-ig tartott, a Borsod-Abaúj Zemplén megyében található Felsődobszán. A gyermekek az egész éves fáradalmaikat a festői szépségű Hernád folyó völgyében pihenhették ki. Ezen időszak alatt, a gyermekek térítésmentesen teljes ellátásban részesültek.

A gyermekek a feladatokat csoportokban végezték el. A csapatok zászlót és indulót írtak, amellyel kezdetét vette a 2018-as nyári tábor.

A napok alatt a diákok számos izgalmas, érdekes programban vehettek részt, az iskolában dolgozó pedagógusok szervezése alatt. Többek között: ügyességi labdás feladatok, vetélkedők, csapatversenyek, kvízek, táncverseny. A gyermekek élménybeszámolói alapján, leginkább az éjszakai csillagtúrát élvezték. Minden nap reggeli tornával indult. A napok során, rövid sétákat tettünk a Hernád folyó mentén, ahol megismerték a tájra jellemző őshonos növényzetet. Illetve megtekintettük a településen található vízerőművet.  Az egyik program során a gyermekek felfutottak a hegyre, ahol megtekintették a löszfalat, amiben a fecskék költő üregei vannak.

Napközben, a gyermekek agyát tornáztattuk meg különböző játékos kvízekkel.

Matek, angol és földrajz vetélkedők zajlottak, a gyerekek nagyon sok érdekességet tanultak játékosan.

Délután mindig sportfoglalkozás volt. Röplabda meccsek, tűz-harc csapatokban, sor és váltóversenyek. A gyerekeket pontokkal értékeltük. Természetesen kreatív tevékenység is zajlott, üvegfestés és origami. Amikor az időjárás engedte, akkor ebéd után medencézhettek, labdázhattak.

A fenntartónak köszönhetően, a tábor szerdai napján, lehetőségünk nyílt a Diósgyőri vár meglátogatására, ahol a tárlatvezetés mellett, kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták a középkori játékokat. Többen belekóstolhattak az ősi kovácsmesterségbe is. Emellett délután ellátogattunk a Lillafüreden található Szinva patakhoz, ahol az ország legmagasabb vízesése található.

Az utolsó este természetesen a csapatok készültek egy kis tánccal, előadással nekünk. Az este folyamán kihirdettük az eredményeket is.

A tanulók nagyon sok élménnyel és feltöltődve érkeztek haza.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+