2020
Verébavató

Az idei tanévben iskolánk hagyományaihoz híven most is megrendezésre került a kilencedik osztályos tanulók VERÉBAVATÓ ünnepsége. Az idén a szakisok és a gimisek külön-külön avatták az újoncokat. Most, is mint minden évben a felsőbb évfolyamosok és osztályfőnökeik állították össze az izgalmas feladatsort.

A gyerekek már nagy izgalommal várták milyen feladatokat találtak ki nekik nagyobb társaik, amiket persze szívesen végre is hajtottak.

 Az első feladat az volt, hogy minden osztályból egy fiú és egy lány közösen durrantsanak ki egy lufit úgy, hogy csak a testüket használhatták, de a kezüket nem. Mondanom sem kell elég viccesre sikeredett a dolog.

A második feladat még viccesebb volt, hiszen egy diót kellett vezetni a fiúk egyik nadrágszárából a másikba. Ez némi hezitálás után csak sikerült minden csapatnak.

 A harmadik feladat végre zenés feladat volt. Egy húsz forintost kellett a pároknak a homlokukon tartaniuk, miközben különböző zenékre kellett a megfelelő stílusban táncolniuk. Sajnos ez nagyon rövidre sikeredett, mert senki nem tudta megtartani a homlokán ezt a vékony pénzérmét.

A negyedik feladatban egy fiú és egy lány minden osztályból egy labdát kapott, amit a csípőtől a fejükig kellett felgörgetni, természetesen a kezüket nem használhatták. Mondanom sem kell, hogy ez is viccesre sikeredett.

A következő feladat az volt, hogy minden osztályból egy-egy gyereknek egy felfújt lufit kellett a lábára kötni és egymás lufiját kellett kidurrantani. Ez igen nagy harcot eredményezett a gyerekek között.

A soron következő feladat egy szokványos feladat volt, amit kedvelnek a gyerekek ez az úgynevezett öltözködős feladat. Ebben az a lényeg, hogy adott idő alatt minél több ruhadarabot vegyenek fel a gyerekek magukra.  Ez is elég vicces szituáció volt, de jól megoldották a feladatot.

A soron következő feladat a karikatúra volt. Minden osztálynak a saját osztályfőnökéről kellett adott idő alatt karikatúrát készítenie. Igen vicces alkotások születtek, de nagyon jól megoldották a gyerekek ezt a feladatot is.

Az utolsó feladat, pedig egy erő feladat volt. Egy fél liter vizet kellett oldalsó tartásban tartaniuk a jelentkezőknek minél tovább. Ez igen megterhelő feladat volt, de nagyon nagy szurkolás és jókedv alakult ki a végére.

A verébavató ünnepségünk idén, is mint mindig nagyon jó hangulatban telt, felavattuk az újoncokat, kiderült, hogy kik a Jómadár-cím nyertesei, ezek után pedig vidáman és élményekben gazdagabban térhettek haza otthonaikba a szakiskolás gyerkőceink.

 

                                                                                             

Biri, 2017. 09. 21.

Készítették: A szakiskola tanárai

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+