2020 Prosuli
Verébavató

A 2018/2019 – es tanévben is megrendezésre került a már hagyománnyá vált VERÉBAVATÓ ünnepség, amellyel ismét iskolánk újoncait avattuk. A verébavató lebonyolításához a szakközépiskola udvara adott otthont. A program összeállításáért a végzős évfolyamos tanulók és osztályfőnökeik voltak a felelősek. A bejövő kilencedikes tanulóink nagy izgalommal várták a megmérettetést. A lebonyolításban a végzős évfolyam diákjai buzgón segédkeztek.

A játékos feladatsorozat most is az eskütétellel kezdődött, amelyet a homlokra felrajzolt osztályjelzés követett.

Az első feladat, egy erőpróbáló feladat volt, a „Kötélhúzás”. Ebben a feladatban osztályonként álltak fel a tanulók, ahol külön - külön minden kilencedikes osztály megmérkőzött egymással. Ez igen megterhelő feladat volt, de nagy szurkolás és jókedv alakult ki a végére.

A következő feladat a nagyobbak által közkedvelt „Sminkelj” elnevezésű feladat volt, ami mindannyiunk számára nagyon viccesre sikerült. Erre a feladatra főleg a fiúk jelentkeztek, őket a végzős lányok sminkelték ki.

Ezt követte a „Bekavarodva” elnevezésű feladat. Ebben a feladatban minden osztályból egy gyerek szemét be kell kötni és meg kellett forgatni. Így kellet a földre letett nadrágszíjon végigmennie. Ha nem sikerül neki, akkor egy kanállal a szájában, amelyen egy ping - pong labda volt, az udvaron futnia kellett egy kört. Ez a feladat is nagyon viccesre sikerült, mert a gyerekek a megforgatás után kicsit elszédültek, és nem tudtak egyenesen végighaladni a földre fektetett nadrágszíjon.

A negyedik feladat az „Egyél, hogy minél gyorsabb legyél” című elnevezést kapta. Ebben a feladatban osztályonként 3-3 főre volt szükség. A feladat lényege az volt, hogy a gyerekek hátratett kézzel minél hamarabb megegyék az eléjük tányérra kitett lekváros kenyeret. Ettől a feladattól a gyerekek arca tiszta lekváros lett, ami szintén nagyon mulatságos volt a felsőbb évfolyamokon tanulók számára.

A következő feladat szintén az evéssel kapcsolatos feladat volt és a „Puding próbája az evés” nevet kapta. Itt osztályonként 5 - 5 főre volt szükség a feladat elvégzéséhez. A feladatban az egyik diáknak meg kellett etetnie a bekötött szemű társát csokis pudinggal, ami meglepetést is rejttet. A puding nem igazán ízlett a gyerekeknek, de természetesen végrehajtották a feladatot.

Utolsó feladatként a szintén mindenki által közkedvelt „Lisztkukac” elnevezésű játék következett. Ebben a feladatban osztályonként 2 - 2 tanulóra volt szükség. A végzős diákjaink jó alaposan bekenték a résztvevő gyerekek arcát arckrémmel, és a ruhájuk védelmére pedig szemetes zsákot húztak a felső testükre. Ezután az asztal közepére helyeztek kettő szem kemény cukorkát, amelyet beborítottak finomliszttel. A lisztet fújva kellett megkeresniük a lisztbe eldugott cukorkákat. A kezüket tilos volt használni! Ezt a feladatot élvezték leginkább a gyerekek.

A verseny győztesének kihirdetése előtt a közös tánc mulattság következett, amelyben minden tanuló részt vehetett, aki szerette volna.

A verébavató ünnepségünk idén, is mint mindig nagyon jó hangulatban telt, felavattuk az újoncainkat, kiderült, hogy kik a Jómadár-cím nyertesei, ezek után pedig vidáman és élményekben gazdagabban térhettek haza otthonaikba, mind a gimis, mind pedig a szakközepes gyerkőceink.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+