2020
VERÉBAVATÓ

A 2021-2022 – es tanévben is megrendezésre került a már hagyománnyá vált VERÉBAVATÓ ünnepség. Mint minden alkalommal, ez a nap is a jókedv és a vidámság jegyében zajlott.

A verébavató lebonyolításához a Szakiskola udvara adott helyet. A program összeállításáért a végzős évfolyamos tanulók és osztályfőnökeik voltak a felelősek.

A bejövő kilencedikes tanulóink nagy izgalommal várták a megmérettetést. A lebonyolításban a végzős évfolyam diákjai buzgón segédkeztek.

Az első feladat egy „dal-előadó” párosítás feladatot kellett megoldaniuk.  Előre lejátszott dalrészlet után kellett a tanulóknak összepárosítaniuk a dalt az előadójával. Ez a feladat nagyon tetszett mindenkinek. Ügyesen ki is találták valamennyien a dalokat.

A következő feladat a „Lufis tánc”volt, ahol  egy tanuló lábára kellett kötni egy lufit, majd így  zenére táncolni. Nagyon tetszett nekik ez a feladat is, nagyon ügyesek is voltak, mivel nagyon kevés lufi pukkant csak ki. 

Osztályonként 2 embernek egy-egy almát kellett a homlokukra tartani, a fejükkel és úgy kellett menni, közbe 3 krétát kellett felszedni a földről. Ha leesett az alma újra kellett kezdeni a feladatot.

A negyedik feladat az „Egyél, hogy minél gyorsabb legyél” című elnevezést kapta. Ebben a feladatban osztályonként 3-3 főre volt szükség. A feladat lényege az volt, hogy a gyerekek hátratett kézzel minél hamarabb megegyék az eléjük tányérra kitett lekváros kenyeret.

A következő feladatban párokat kellett alkotniuk, minden gyereknek egy cérna segítségével derekára kötöttünk egy madzagot, aminek a végén egy ceruza volt. Úgy kellett beletalálniuk egy üvegbe, hogy kézzel nem nyúlhattak hozzá.

Utolsó feladatként osztályonként 2 - 2 tanulóra volt szükség. A végzős diákjaink jó alaposan bekenték a résztvevő gyerekek arcát arckrémmel, és a ruhájuk védelmére pedig szemetes zsákot húztak a felső testükre. Ezután az asztal közepére helyeztek kettő szem kemény cukorkát, amelyet beborítottak finomliszttel. A lisztet fújva kellett megkeresniük a lisztbe eldugott cukorkákat. A kezüket tilos volt használni! Ezt a feladatot élvezték leginkább a gyerekek.

A verseny győztesének kihirdetése előtt a közös tánc mulattság következett, amelyben minden tanuló részt vehetett, aki szeretett volna.

A tánc  után pedig minden tanulót, aki aktívan részt vett a feladatokban táblás csokival jutalmaztuk.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+