2020
Zelk Zoltán: A három nyúl

Gyermeknapi ráadásként a költő egyik legismertebb művét A három nyúl című verses meséjét láthatták az Ákombákom gyermekszínház társulat előadásában május 25-én a gyerekek.

Ezt az előadópárost már jól ismerik a mi diákjaink, hiszen több érdekes mese feldolgozást tekintettek meg tőlük. Mindig lekötötte a figyelmüket a cselekmény, mert szépek a díszletek, érdekesen kombinálják a báb és az élő színészetet. Ráadásul érthetően, tisztán, megfelelő hangerővel beszélnek az előadók. Ami nem csak az előadás minőségét emeli, hanem példa lehet a gyerekeknek a mindennapi szóhasználatban, egymás közötti beszélgetésben. Ez nagyon fontos szempont az ő életükben, mert sajnos egyre silányabb beszélgetéseket hallhatnak a sajtó bármelyik ágazatában. A történet egyszerű könnyen követhető még a kicsiknek is. Nem von el sok figyelmet a látványból, a hallottakból. A mese mondanivalója: Többet ésszel, mint erővel! Szépen követhető az események sorrendjében. De! egy másik tanulságot is levonhatunk és a gyerekekkel meg kell értetnünk: minden információt ellenőrizni kell, amit hallunk.

                                                     Radványi Diána

                                                      napközis nevelő

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+