2020
Zenés előadás a faluházban

A mai gyerekeket sokféle inger éri, amit ők még nem tudnak szétválogatni aszerint, hogy melyik hasznos és melyik haszontalan.

Így van ez a zenével is. Az internetről rájuk zúdul mindenféle, leginkább az ízlést elferdítő, a szöveget és dallamot tekintve is gyenge minőségű zene.  Ezért meg kell mutatni nekik, hogy a lakodalmas rock-on kívül is van élvezhető, szórakoztató, igényes zene.

  1. november 17-én a Faluházban a Kuttyomfitty nevű társulat tartott előadást az óvodásoknak és az általános iskola 1-5. osztályának.

A közismert Egyszer egy királyfi kezdetű népdalt dolgozták fel. A választás jó volt, mivel ezt a gyerekek nagy része ismerte, szívesen dúdolták az előadóval az ismerős dallamokat. A történetet prózai, zenés, táncos részekben adták elő, érthető, kis gyerekek számára is elképzelhető formában. Közben láthatták a szereplőkön a magyar népviselet jellemző darabjait, és azt, hogy kevés változtatással is ki lehet fejezni az öltözködésben a különbözőségeket. Megfigyelhették, hogy szavak nélkül, csupán az arckifejezésekkel is közölhetjük a környezetünkkel érzéseinket, gondolatainkat. A gyerekek végig élték a történetet úgy, mintha ők is részesei lennének, az interaktivitás így folyamatos volt.

A végén, mint a mesékben, a jó elnyerte méltó jutalmát.

Az előadás végén egy rövid táncház kerekedett, ahol jókedvű mozgással, énekléssel tették még élvezetesebbé a látottakat.

Az előadás pozitív érzelmeket váltott ki a résztvevőkből, jókedvűen jöttünk vissza az iskolába.                                                                                   

Miterkóné Kónya Margit, az 5. osztály osztályfőnöke

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+