2020
Iskolapad újratöltve

Kedvezményezett neve:

Dankó Pista Egységes Óvoda-Bölcsőde, Általános Iskola,

    Középiskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 

A projekt címe: Iskolapad újratöltve – Második esély programok támogatása a Dankó Pista többcélú intézmény középiskolai egységében

A szerződött támogatás összege: 40.000.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen konstrukció azokat a tanulókat célozza, akik esetében a baj már megtörtént: akik számára a hagyományos oktatási forma eredménytelenséghez vezetett. Ezek a tanulók általában erőteljes motivációs problémákkal, gyakran tanulási nehézségekkel, alapismereti, alapképességekbeli hiányosságokkal küzdenek, melyek nagyon nehézzé teszik az iskolai előrehaladást és szinte lehetetlenné a munkaerő-piaci beilleszkedést. Nem ritka, hogy e nehézségekhez antiszociális viselkedési elemek, devianciák kapcsolódnak, melyek kezelésére a második esély programnak szintén gondot kell fordítania. A végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni középtávú stratégia kimondja, hogy az iskolából, képzésből idő előtt lemorzsolódottakat, a tényleges végzettség nélküli iskolaelhagyókat támogató kompenzáló intézkedéseket úgy kell kialakítani, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhetőek legyenek, az egyéni szükségletek függvényében a megélhetéshez nélkülözhetetlen feltételeket is biztosítsák, illetőleg olyan rugalmas formákban legyenek igénybe vehetőek, amelyek az egyéni életproblémákat és a már megszerzett tudás- és képességeket, kompetenciákat is tekintetbe veszik. 

 

A projekt megvalósításának befejezése: 2019. 12. 31.

Projekt azonosító száma: EFOP-3.1.9-17-2017-00012

A sajtóközlemény letölthető itt.

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+