2020
SAJTÓKÖZLEMÉNY

2015.06.30

Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde,

Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium,

Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola  Biri

 

Sajtóközlemény

„Komplex intézményi mozgásprogram a Dankó Pista Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában”

a TÁMOP-6.1.2A-14/2-2014-0021 kódszámú, „Komplex intézményi mozgásprogram a Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában” című projektben megvalósított tevékenységeinket 2014.09.01. és  2015.06.30. között valósítottuk meg.  A 7,25 milliós forrásból 10 hónapon át tartó eseménysorozattal az volt a célunk, hogy gyerekeink, tanulóink, szüleik, nevelőink figyelme tudatosan irányuljon a szabadidő hasznos eltöltésére, a környezettudatos életmód fontosságára, az egészséges táplálkozásra, a testmozgás életformává válására.

 

A pályázat során megismerkedhettek a gyerekeink a reformételekkel, az és szokatlan alapanyagokkal, a nagyszüleink által használt ételekkel, amely ma is megállja helyét. Fontosnak tartottuk a bio ételekkel való ismerkedést, a saját termesztésű növények nevelését, azok elfogyasztását. A megtermelt zöldségfélék többféle elkészítésével ugyan úgy megismerkedhettek gyerekeink, mint a tájjellegű hagyományos növények termesztésével, főzésével, sütésével. A tanszünetekben, tornaszünetekben, szabadidőben különféle mozgásos játékokkal színesítettük mindennapjaikat. Kerékpározás hasznosságára nem csak bemutatón, versenyeken, hanem a mindennapokban is ösztönöztük őket. A víz, mint éltető forrás, megjelent a mindennapokban, a vízfogyasztás egészségességét kihangsúlyozva szerveztük programjainkat. Az egészséges életmód, a reformétkezés, a helyes táplálkozás, a testi higiénia fontosságáról a hozzánk ellátogató orvosoktól is kaphattak hasznos tanácsokat. A rendőrök segítségével gyakorolhatták a helyes közlekedési szabályok betartását, a balesetmentes életmód mikéntjét. A pályázat segítségével gyerekeink szemléletformálásában óriási lépést tettünk, amelynek folytatásával a jövőben remélhetőleg eljuttatjuk őket a fenntartható fejlődés környezettudatos felnőtté válásához.

Ferencziné Kerezsi Eleonóra

          szakmai vezető

 

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+