2020
Vagyunk, akik vagyunk!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Támogató Szervezet, nevében és képviseletében a 17680/2016/ESELYT. ügyiratszámú Együttműködési megállapodásban foglalt kijelölés alapján az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, mint lebonyolító szervezetet a Dankó Pista Egységes Óvoda-Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola a „Tehetséges roma, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak szóló tehetséggondozó programok megvalósításának, valamint a tehetségsegítő szolgáltatásokhoz való hozzáféréseinek, továbbá a roma fiatalok tehetségsegítővé válásának támogatása”Vagyunk, akik vagyunk! című NTP-RHTP-A-M-16-0008 számú pályázatát 5.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

 

A pályázat 2016. szeptember 1. – 2017. június 30. között valósult meg.

A TERNE CSERHAJA SZÍNKÖR a 2016/17-es tanévben ismét nagy sikereket ért el a színjátszó fesztiválokon és nagyon sok, színes tanórán kívüli programban vettek részt a fiatalok.

Az idén kétszer is tartottak hétvégi próbát, két előadást láttak a Móricz Zsigmond Színházban, és ellátogattak a Nemzeti Színházba is. Betekintettek a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium szakmai munkájába, részt vettek Jakob Nóra bábművész tréningjén.

Egy csoport részt vett a Farsangi Rögtönzések Improvizációs Versenyen. Roma- magyar táncházon voltak, táncosaink és zenészeink szerepeltek a VLMAI- Nyírség Gálaműsorban Nyíregyházán, valamint a Mindannyian mások vagyunk! Tehetségnapon.

Tanév végén kamara előadást készítettek a nagyszínpadi Cigánymandala előadásból, amelyet a gimnázium tanulói is megtekintettek.

Részt vettek Lakatos Klára mandalafestő művész foglalkozásán, valamint megismerkedtek Jónás Tamás költővel.

Az előadásokról készült fényképekből, amelyet Karádi Zsolt és Karádi Nóra készített kiállítás nyílt Nyíregyházán.

Egy csapattá kovácsolódtak, keményen dolgoztak, nagyon sokat tanultak, mindenki többet teljesített, mint az előző évben.

Az idén Szécsi Magda elbeszélései, Mohácsi István, Mohácsi János színpadi műve és Jónás Tamás versei adták a Cigánymandala című előadás alapját. Néhányan szerepet vállaltak a Moralitá-SOKK című előadásban is. Mindezek mellett a tavalyi előadásukat is felújították, amellyel szerepeltek egy Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon Németországban. Nagyon izgalmas volt egy idegen nyelvi környezetben bemutatkozni, és jó volt megtapasztalni milyen szeretettel fogadták gyerekeinket. Csodálatos volt megélni az előadás után a színpadon velük együtt táncoló fiatalok elismerését, nem különben a szakmai fórumon elhangzott elismerések is nagyon sokat jelentettek diákjaink számára.

Szakmai eredményeik, sikereik a következők voltak:

Országos Diákszínjátszó Találkozó Regionális Döntő, Nyíregyháza:

  • CIGÁNYMANDALA ARANY MINŐSÍTÉS
  • Színészi alakítás különdíjak: Rostás Juditka, Lakatos Rajmund
  • Zene különdíj: Ábri Csaba, Rézműves Márkó, Kozák Béla, Balázs Sándor Herceg.
  • Alkotói különdíj: Demarcsek Zsuzsa, Demarcsek Dániel
  • MORALITÁ-SOKK ARANY MINŐSÍTÉS
  • Színészi alakítás díj: Lakatos Rajmund
  • Alkotói különdíj: Demarcsek Zsuzsa, Jakob Nóra (bábok)

Országos Diákszínjátszó Találkozó, Szolnok

  • Martin Luther King – Díj
  • Színészi alakítás különdíj: Rostás Juditka

 

Demarcsek Zsuzsa

 

INTÉZMÉNYÜNKRŐL
marks
A közoktatás teljes vertikumát átfogva igyekszünk befogadó oktatási-nevelési intézményként tevékenykedni 2 éves kortól a felnőttek oktatásáig.
KÖVESS MINKET!
Facebook Instagram Pinterest Google+